Twitter for business – Tweets that count

July 7th, 2009

Is it even worth being on Twitter? Can Twitter win you business?

Recommended reading: Twitter for business – Tweets that count

1. As you Tweet on Twitter, ask yourself – what are my Twitter goals? You might want to simply have a presence for your business on Twitter for branding reasons. You might want to actively use Twitter to make sales, or simply use it to keep your customers informed about your industry and become an authority.

2. It is important that you find people who would be interested in your business. You can do this by using the Twitter search feature to find people who are Twittering about issues that are relevant to your business.

3. Don’t forget that Twitter isn’t just a broadcast medium. You can and should reply to other people’s Tweets in order to be an active participant in the community and also to open yourself up to more followers. Each time you reply to a Tweet you give yourself the potential to be exposed to the other Twitter user’s entire base of contacts.

Pengalaman Anda sendiri?

3 Responses to “Twitter for business – Tweets that count”

  1. Mita says:

    Wah, Mon. Mungkin komen gue nggak membantu yah. Kalo buat gue sendiri, gue udah fed up banget sama yang namanya segala bentuk networking stuff.

    Kebetulan juga gue belom pernah liat2 twitter dalam konteks bisnis, tapi kalo twitternya seleb, bagus juga sih buat building self-image & fan base. Gue cukup entertained nge-baca twitternya Indra Herlambang. Dia aktif banget meng-update twitternya, bikin2 trivia (which means he keeps on getting responses) dan netral. Hehe..

  2. Monika Tanu says:

    Kikikik.. benernya sama, Mit. Gue juga udah bingung ama digg, delicious, stumble dkknya itu. Jadinya gue hanya join yang menurut gue make sense aja: twitter dan facebook. Yang lainnya, ntar-ntar aja deh. Gue jadi ikutan follow Indra neh gara-gara elo… dan ketawa-ketawa tiap baca updatenya :) ) Ada ya orang kaya gitu… kreatifff…

  3. Eric says:

    sebenernya sih ga usah bingung, Mon. Pake seperlunya aja :)

    gw banyak mencoba – Twitter, Facebook, Tumblr, Delicious, StumbleUpon, Visualize.us, Digg, Posterous, FriendFeed – tapi akhirnya banyak ditinggalkan juga. ternyata lebih enak di blog sendiri IMHO.

    Tips untuk Twitter:

    1. follow seperlunya & follow hanya org2 yang update-nya bagus aja. kecuali kalau siap kebanjiran update.

    2. jangan pake kalo ga siap :) apalagi kalo pake BB atau iPhone. itu update 24jam non-stop bisa bikin gila.

    3. untuk bisnis, spt quote di atas, jangan hanya jadi media broadcast 1 arah aja. tapi harus dipake untuk interaksi, minta feedback, etc.

    btw, Mon, text blockquote-nya (warna abu) nyaru sama background jadi susah dibaca :P

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation